torsdag 22 oktober 2015

II

Indien!! Efter en smidig men lång flygresa ankom vi till Delhi sent i natt och efter lite köande och meckande på flygplatsen var vi på väg mot hotellet i skumpig buss med go luftkonditionering. Tack vare bra kontakter på Hamdard University här i Delhi (universitetet som RKH och Kungsholmens Västra gymnasium har samarbete med) har vi fått boende på ett stort forskningscenter med hotellrum, restauranger och arbetslokaler. När jag äntligen fick gå lägga mig efter närmare 24 timmar i vaket tillstånd kände jag mig extremt trött men också lycklig, tacksam och förväntansfull. 


New Delhi flygplats
Vi hade en liten men naggande god sovmorgon idag innan vi satte oss i den chartrade bussen för att bege oss till sevärdhet nummer ett, Lotustemplet. Templet är en gigantisk byggnad formad som en lotusblomma, så vackert och praktfullt. Det är just nu ”storhelg” här och man firar den hinduistiska högtiden Diwali och många är lediga från sina jobb. Kanske var det därför som kön för att komma in i templet ringlade sig lång utanför på gatan och beräknades ta två timmar… Vi beslöt ganska snabbt att hoppa tillbaka in i bussen och åka till en restaurang och käka lunch istället. 35 grader varmt och två timmars kö var dålig tajming för ett gäng trötta svenskar, tyvärr. Det hade varit så mäktigt att få gå in i templet, förhoppningsvis kan vi göra det senare under resans gång.

Lotustemplet från kön där vi stod...





Efter lunch åkte vi till en marknad. Så himla bra marknad! Mest kläder och trä och smycken. Lugnt och harmoniskt och inga påstridiga säljare. Att bara gå runt där i småsorlet på eftermiddagen var väldigt behagligt.


Vi blir väl omhändertagna här av hotellets personal och de fina kontakterna på Hamdard University som stöttar och hjälper till med allt. För mig har det bara varit att luta mig tillbaka och njuta av det fantastiska mottagande vi fått idag och all underbar mat som langas fram till knappt någon spänn alls! Alltså maten, det kommer ett inlägg om endast mat för det är den värd. Imorgon väntar besök och föreläsning på Hamdard University och då är det dags att prestera lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar